Hakuna Matata!

Har egentligen inte tänkt börja blogga här igen. Inte ännu iallafall. Men kände ändå för att göra ett litet inlägg, blev väl skrivsugen eller något! Har känt mig lite mer inspirerad på sistonde, kanske är därför skrivlustan kryper på!

Är glad för att jag i fredags lämnade in alla papper som behövdes för att jag skulle aktiveras i vikariebasen, känns alltid skönt att ha gjort någon "nytta", speciellt som arbetslös. Idag var jag på Noretskolan och presenterade mig och redan har jag fått jobb nästa vecka! Känns som en bra start och blev lovad att nu skulle jobben dugga tätt! Kan tänka mig att det kanske blir lite "hoppigt" att vikariera: nya elever, nya planeringar, nya ämnen, nya klassrum  varje gång. Men samtidigt ett bra sätt att komma igång och bäst av allt är såklart att jag får jobba i skolan! Känns kul!

Har också fått tillbaka lite motivation att fortsätta fixandet i hemmet. En kamin är på G och kommer förhoppningsvis installeras innan vintern. Sedan ska jag ta tag i sista målningen har jag tänkt, hallen uppe och trappen. När jag kollade i Mios nya katalog fick jag även massor av inspiration till att inreda vidare! Måste börja fixa lite tavlor och liknande att hänga på väggarna, funderar även på ett vitrinskåp jag såg på Mio och har en hel del småfix som jag kan börja med bara andan faller på. Idéerna finns i vilket fall!

Är också glad och motiverad att träna vidare med fina hästen Wadesch som jag nu ridit ett tag. Har henne "som min" och jag känner att ha häst är en del av mig. Blir motiverad av att känna att träningen går framåt och att vi har konkreta mål att träna mot!

Måste erkänna att jag har lite svårt för omställningar (förutom när jag fick barn konstigt nog, trots att det nog är den största omställningen av alla). Därför har det varit lite jobbigt vid skarven att vara föräldraledig och att börja jobba. Eller det har inte varit svårt att börja jobba, det har varit kul när jag haft jobb! Men det har varit lite jobbigt att känna att det inte riktigt är ok att vara hemma och vara arbetslös (vilket jag absolut inte vill och då pengaflödet dessutom stannar av vilket såklart är jobbigt i sig) samtidigt som jag faktiskt varit hemma (visserligen bara i ett par veckor än så länge)! Jag känner nu ändå att jag gör en hel del för att komma ur denna situation (har ett extrajobb, ett till extrajobb på G, har sökt/söker lediga tjänster, är nu med i vikariebasen osv.) så just nu ser jag ljust på framtiden och jag har börjat acceptera att livet rullar på hur det än blir. Det är så lätt att göra allt så stort och svårt i sitt eget huvud men om man bara är lite positiv och kämpar på så brukar det lösa sig! Det har ofta varit mitt motto, men det är såklart inte alltid lika lätt att tänka så... Hakuna matata!

Bara Tyris har vaknat från sin middagslur (måste nog väcka henne snart då hon sovit i ett par timmar nu) tänkte jag att vi skulle baka en enkel sockerkaka hon och jag! Det är såklart fördelen med att vara hemma, att jag får spendera mer tid med min underbara, bestämda, envisa, glada och goa dotter! Lite andra nyttosaker (sådant som går runt och runt) ska vi nog också hinna med såsom vika tvättberget och vattna blommorna innan det är dags för stallet!

So long!


RSS 2.0