Två dagar...

Kom på idag att fastän jag, som jag skrev i förra inlägget, är trött och känner mig oeffektiv så hinner jag med litegrann ändå! Igår var jag visserligen ledig men fika med ett kompisgäng, någon timme på en strand med lilla familjen inklusive dopp i det blå och ett träningspass med hästen (kan varit vårat sämsta pass hittintills, tävlingsnerver som spökar kanske?) var en del av det som hanns med igår.

Idag lyxade jag, Therese och lilla Tilde med hotellfrukost, sedan blev det shopping till min fina tjej (som idag varit på trav med sin pappa hela dagen), jobb och efter det har jag och Elmer varit ute på långpromenad.

Men tänk om jag vore pigg! Då kanske jag hade hunnit med att städa, tvätta, laga mat, pysslat, målat naglarna, målat en vägg, gjort klart lite andra småprojekt här hemma, startat en "bokklubb" (idén jag fick: alla läser en bok, man träffas och pratar om den, dricker vin om man vill, äter något, pratar om annat... - någon som är intresserad???), bjudit in till tjejkväll (som jag tänkt göra i flera månaders tid men som jag aldrig lyckats komma till skott med) och säkert en massa annat!


Vill blogga mera!

Den här bloggen hade jag tänkt att uppdatera ungefär en gång om dagen. Det blev dock inte av... Har egentligen massor att skriva om men tiden finns inte riktigt. För tillfället finns inte heller orken, tror jag aldrig i hela mitt liv varit så trött som jag varit den senaste veckan. Visst att jag har börjat jobba men det är också en del annat som tagit på krafterna... Jag hoppas verkligen att jag snart blir pigg igen, blir grymt oeffektiv när jag är så trött och jag har egentligen massor med saker som jag vill göra! Har i vilket fall en rolig sak att se fram emot till helgen och som jag kommer att åka på oavsett trötthetsgrad och det är en dressyrtävling! Har inte tävlat på flera år men ser verkligen fram emot att göra det igen!

Ska försöka att återkomma inom kort med fler uppdateringar! Nu snart blir det ut i solen och ett dopp i det blå!


Midsommarförberedelser!

Idag ägnar jag mig åt det som rubriken säger: midsommarförberedelser! Det ska städas, tvättas, skrivas inköpslistor (ja, i det här hushållet måste inköpslistor skrivas, annars glöms hälften) och handlas. Självklart ska jag pussa och gosa och leka med min goa unge också så hemarbetet kommer nog ta lite tid. Sen jag fick barn har det mesta en tendens att dra ut på tiden... Ska väl erkänna också att arbetet här hemma inte enbart är på grund av midsommar, städning och tvätt hade nog allt behövt stå på schemat ändå... Hur som helst känns det skönt att ta tag i detta idag så kan vi bara njuta av midsommar sen!  

Ikväll ska jag belöna mig med följande:



Jag är nog lite bortskämd, detta kom min sambo hem med en dag... Goda ostar, kex, marmelad mm...


Träning

Någonting som får mig att må bra är träning. Tror nog att det är lika för de flesta! Visst kan det vara motigt att ta sig ut ibland men känslan när man väl tränar, eller kanske framförallt känslan efter ett träningspass är ju underbart skön!

Den träning som jag brinner för allra, allra mest och som jag tränar regelbundet är ridning och då framförallt dressyr. Det finns ingenting bättre än att i full harmoni sväva fram på en häst som väger runt ett halvt ton men som lyssnar på minsta signal från sin ryttare!! Helt fantastiskt!! Ett extra plus blir att man även tränar sig själv under dessa ridpass! Det finns de som säger att ridning inte ger träning men de har fel, fel, fel! När jag hade haft ett långt uppehåll från ridningen då jag var gravid kan jag säga att det märktes hur otränad jag var när jag åter satt på en häst igen! Igår blev det ett ridpass och det kommer ni kunna läsa mer om på min hästblogg, för jag har en sådan också, dromdansaren.blogg.se.

Förutom ridningen försöker jag också att få in konditionspass och lite styrka, då framförallt coreträning. Igår blev det även ett sådant pass. Började med en löprunda på 50 minuter. Min sambo som är mer bevandrad i träningsvärlden än vad jag är har berättat för mig att det är just tiden som är det viktiga, inte sträckan (det beror visserligen lite på vad man har som mål men mitt mål är att hålla mig i trim så gott det går och kanske gå ner något av de gravidkilon som jag fortfarande har kvar)... Hellre var ute länge och ta det lite lugnare än att tokträna i 20 minuter... Så hur långt jag kom på de där 50 minutrarna har jag faktiskt ingen aning om! Jag började och avslutade (kanske 5 min vardera) med att gå men förutom det sprang jag (ok då, gick uppför ett par branta backar också). Har fått ett annat tips också som jag kan dela med mig av och det är att om man springer och det känns sådär jättemotigt så att man bara vill sakta ner och gå - gör inte det! Spring istället jättesakta, kan var så sakta att någon annan i spåret kan GÅ om dig. Men efter en stund får du nya krafter och kan öka tempot igen. Saktar du däremot av så kommer det ganska snart kännas lika motigt igen...

När jag kom hem avslutade jag med några coreövningar på vardagsrumsgolvet! Gick på corepass en gång i tiden och faktiskt kommer jag ihåg några övningar och de går exakt lika bra att göra hemma som på något gym!


Starten...


... men ganska snart in på en stig...


...och sedan - någon som känner igen sig??

Älskar att springa ute! Hörde fåglarna kvittra, någon uggla hoa, någon bäck forsa och just igår var det också sol!

Ut med er nu, sitt inte vid datorn och uggla! ; )


Omplantering

Idag har jag lämnat min lilla dotter på dagis för första gången. Känns konstigt kan jag lova. Såhär första dagen känns det bra att hålla sig sysselsatt under tiden hon är borta. Därför har jag varit ute och fixat med lite blommor! Planterat om mina mårbackapelargoner (som övervintrat, fick dem förra året på min födelsedag). Har givetvis planterat om dem en gång tidigare efter övervintringen men hade ingen bra jord då så därför gjorde jag om det nu. Rekommenderar Hasselfors U-jord till alla som ska plantera blommor i krukor! Brukar alltid plantera blommor till sommaren men har haft lite olika jord under åren och jag kan säga att U-jorden har varit den absolut bästa!

Vår entré! Välkomna!






Titta det växer i blomlådan också!
För två veckor sedan:
 
Nu:


Ha en bra dag!

Vinden har vänt...

Äntligen uppehåll i regnandet! Spöregn är ingenting som piggar upp direkt (även om det ibland kan vara mysigt vid rätt tillfälle). Usch, har känt mig lite tung de senaste dagarna, eller kanske hela veckan om jag tänker efter. Mindre motgångar och lite andra bryderier men idag känns det som en vändning! Förutom att gå på dop gjorde jag ingenting igår. Skittråkigt men ibland måste man nog bara tillåta sig att göra just ingenting. Man är sin egen lyckas smed, är det inte så man säger, men vissa dagar orkar man bara inte vara pepp och då kanske det kan vara ok?! Däremot kan man efter en sådan dag ladda om och ta tag i saker. Jag tror också att det är oerhört viktigt att peppa sig själv, man kan inte lita på att andra ska göra det åt en! Ibland är det lätt att sitta och vänta på att saker ska hända men sanningen är att man måste anstränga sig lite själv också!

Vet inte om ni hänger med på mitt resonemang men berätta gärna hur ni ser på saken! Kanske har ni några bra tips på hur man kan vända humöret till det bättre också??


Vitt vin och räkor kan pigga upp! Den här brickan kom min älskling med igår, snällt av honom!

 



Bra musik piggar också upp! Herrgud, känner mig fjortis när jag hör denna, han är ju sååååå bra!

Födelsedag

Om ni bara visste hur glad jag är att det är en ny dag idag! Igår var min födelsedag men den var minst sagt både högt och lågt... Jobbigast under dagen (förutom att jag blivit ett år äldre) var nog dock min tandvärk. Lagom till födelsedagen började en visdomstand ploppa upp så antar att jag får tolka det att nu är jag gammal och vis??

Bäst under dagen var alla fina födelsedagshälsningar jag fick via telefon, sms, besök och facebook! Ja, jag säger då det, facebook... Har nog aldrig fått så många födelsedagshälsningar i hela mitt liv! Sedan fanns även fler toppar som till exempel den underbart goda middagen som jag blev bjuden på! Började med ett glas champagne i vinbaren på Hotell Siljan. Sedan gick vi vidare till Strand där det blev rökta räkor till förrätt, oxfilépasta till varmrätt och en smaskig glassdrink till efterrätt. Behöver jag säga att jag var mätt när vi gick därifrån?

Idag får jag även njuta av de vackra blommor som jag fick:

 



Bra val!! Fairtrade!!



På sista bilden kan ni även lägga märke till den lilla skålen. Den är från Kosta Boda och den fyndade jag på en loppis för 15 kr!

Nu blir det dop!!


3D-bio

Igår var jag och min kompis Ki på bio och såg på Pirates of the Caribbean, I främmande farvatten i 3D. Filmen var helt ok, den var nästan 2,5 timmar lång men det kändes inte och det är såklart ett gott betyg! Men i jämförelse med de andra Pirates-filmerna tycker jag nog ändå att de tidigare är bättre. Som vanligt med uppföljare... 3D-effekterna var dock lite sparsamma, var inte mer en ett par gånger under hela filmen som man faktiskt hajjade till att filmen faktiskt var i 3D-format. Men vad vet jag, kanske att ögonen vande sig... Hur som helst en helt ok film och det är alltid kul att gå på bio!


Läckra brillor va?

Eftersom det inte går att snacka så bra på bion spenderades resten av kvällen sittandes i bilen tjattrandes som bara den! Ibland är det bara så skönt att babbla lite och jag och Ki är experter på den fronten när vi kommer ihop! När vi var små bodde vi grannar men kunde sitta i timmar och snacka i telefonen med varandra... Inte så poppis hos föräldrarna kanske men vi var glada! "Nu tänder jag lampan, ser du" "Jaaa, och nu tänder jag min!", haha! En riktigt bra kväll med andra ord!

Idag skiner solen, härligt!

Tvinspelning med Kalle Moraeus!

Det var vad jag pysslade med igår kväll! Jag, min sambo Kristofer och Tin hade fått biljetter till showen, eller rättare sagt inspelningen, självklart var vi då på plats! Nu var det givetvis så att vi satt på läktaren och ingenting annat...

Har aldrig varit på en tvinspelning tidigare så visste inte vad jag hade att vänta mig. Såhär i efterhand kan jag konstatera att det var väldigt kul, det är väldigt mycket mer som pågår under en inspelning jämfört med det färdiga ihopklippta resultatet som man får se i tvrutan. Det är omtagningar, felsägningar, regissering av publiken mm. Har hört alla låtar som ska vara med minst två gånger. Har suttit med sträckt rygg på en träbänk i flera timmar (den till och med ömmar idag) med ett stort leende på läpparna, skrattat på kommando och applåderat för allt vad jag var värd! Men som sagt, trots lite träsmak var det riktigt kul och med bra artister!

Med denna afton var, förutom huvudpersonen Kalle Moraeus själv, Daniel Adams Ray, Charlotte Perelli, Nicolai Dunger och Bengan Jansson. Kalle var som vanligt rolig och väldigt musikalisk. Charlotte var superproffs och supersnygg i sin fina blommiga klänning och sina underbara höga skor! Nicolai hade en underbar stämma. Bengan spelade dragspel... Bäst av alla var dock Daniel Adams Ray! Nu vet jag vad som kommer att surra i mina högtalare i sommar!

Bjuder på lite bilder, givetvis:


På grund av denna snygging hade vi en kameraman vid våra fötter titt som tätt som verkade zooma in (inte den kameraman som är på bilden utan mer bokstavligt vid våra fötter).



Jag och Tin...


Kristofer, jag och Tin. Nu vet ni vilka ni ska spana efter i rutan, haha!

Ok då, det är förstås artisterna ni vill se! Fick tyvärr väldigt suddiga bilder och Kalle fick jag endast med bakhuvudet på och det kanske ni kan avstå? Bjuder ändå på ett par:


Bäst!! Daniel Adams Ray!


Proffs!! Dålig bild men ni ser i vilket fall lite av hennes fina klänning. Förresten, ni måste läsa hennes blogg! Den hittar ni HÄR.

Måste också ge stort plus för den snygga scenen och dekoren! 





Omgivningen var också helt fantastisk! Men såklart, de var ju i finaste byn Orsa, min hemby!



Vardagsrum

Här hemma har vi som jag tidigare nämnt renoverat lite. Tänkte att jag skulle visa er hur det blev i vårat vardagsrum. Där har vi lagt in nytt golv, målat och satt upp en fondtapet.

Före (bild från prospektet som vi fick på husvisningen):


Efter:


Skogstapeten kommer från photowall.se. Kika in där, finns hur många härliga fototapeter som helst! Det var svårt att välja kan jag säga men valet föll på tallskogen då jag tyckte att den passade in så bra där vi bor! Soffan är ifrån EM och heter Zorrento. Soffbord, lampa och tvbänk från Ikea. Kuddar och gardiner från Åhléns och ljusstakar från L.O.B tror jag att det var, inköpta på Adding Lifestyle.



Bord och stolar Ikea. Vinskåp och kristalljusstakar Adding Lifestyle. Har för mig att ljusstakarna kom ifrån Nachtmann... De gröna ljuslyktorna Indiska. Kristallskålen köpt i Ryssland. Plädar från Ica Maxi, helt underbart sköna!

Det saknas en del fortfarande i vardagsrummet. Jag har länge varit på jakt efter en stor tavla att sätta på väggen vid matplatsen. Men nu börjar jag ångra mig och har styrt om sökandet till en avlång spegel, gärna av äldre modell eller kanske gjord av ett gammalt fönster? Är också på jakt efter en kristallkrona! Jag har även ett par golvpuffar som ska kläs om. Sedan står en kamin väldigt högt upp på önskelistan och planerna finns att få in en redan innan vintern! Just det, någon slags belysning som lyser upp skogen lite sjysst hade inte varit fel. Tänker mig typ en list i taket med spottar längs hela väggen... Ja, som ni hör finns det planer och idéer! Återstår att se när de sätts i verket!

Uteplats

För några månader sedan flyttade jag och min lilla familj till ett radhus i ett jättemysigt område. På dessa månader har vi hunnit renoverat och inrett en hel del men än finns det lite kvar att göra! Renoveringen har inte varit så omfattande utan har enbart bestått av målning, tapetsering och golvläggning. Men ni ska givetvis få se resultatet allt eftersom!

I förra veckan gjorde jag klart ännu ett projekt. Jag tvättade, oljade in trallen och inredde den ena uteplatsen! Då den ligger på skuggsidan var jag lite fundersam över hur mycket vi egentligen skulle använda den där uteplatsen men jag kan redan säga att jag tycker den är toppen och att vi redan har suttit där vid ett flertal tillfällen! Är det riktigt varmt är det bara skönt att sitta i skuggan och när det är regnigt kan man sitta ute ändå då uteplatsen är under tak!

Idag har jag varit en en riktig liten hemmafru (frånsett det faktum att jag ännu inte är en fru) då jag tvättat, storstädat, handlat, lagat mat osv. Passade på att ta en liten paus mitt i och då satte jag mig på uteplatsen, tog en kopp kaffe och lite fika och läste i en bok. Härligt! Middagen avnjöts också ute trots spöregn, myspys!


Här kommer vi tillbringa mycket tid i sommar! Utemöblerna, KWA, hade jag sedan tidigare, dynorna är nyinköpta på Jysk. Satte upp några tavlor på väggen, tyckte att det blev lite mer ombonat då!  


Kruka och stormlykta har vi fått i present. Bonbonjären är ifrån butiken där jag jobbar extra, Adding Lifestyle.


Dessa hänglyktor köpte jag på Indiska för två somrar sedan tror jag att det var. Då var de blå och gröna. Färgfilmen lossnade dock så jag skrubbade bort den och måste säga att resultatet blev bättre än hur de såg ut från början!

Nu har jag hällt upp ett glas vin och lite lantchips. Det ska ses på film med älsklingen; The King´s speech.


Bara väntan kvar...

Nu har jag precis gjort en sådan där "ångestsak". Ni vet, en sådan sak som man gruvar sig lite för men som måste göras. Det behöver egentligen inte vara någon jättesak men i det här fallet kändes det viktigt att det blev rätt. Det handlade nämligen om personligt brev och jobbansökningar. Föräldraledigheten börjar närma sig sitt slut. Har skickat några ansökningar tidigare som jag fortfarande väntar svar från men kände att jag behövde fila till det personliga brevet. Oavsett om det blev bra eller inte har jag nu ändå skickat iväg några ansökningar så nu är det bara att vänta och hålla tummarna!

Känslan efter att man gjort något sådant är otroligt skön! Nu ligger det inte längre i mina händer så det enda jag kan göra är att njuta av dagen! Förutom att spendera tiden med min härliga dotter får det nog även bli träning och hemmapyssel!



Blommor och blad

Denna dag har gått i blommornas tecken! Först åkte jag, min dotter och min mor till Stackmora Handelsträdgård. Bästa stället för inköp av uteväxter av alla de slag, om man bor i Mora/Orsaområdet vill säga. Tidigare år har jag åkt dit någon vecka senare jämfört med i år men då har det varit ganska urplockat. Denna gång tyckte jag dock att det fanns mycket att välja bland!




Efter blomstershopping, lunchstopp och stenplockning (återkommer till det) bar det av hemåt för plantering!



Jag är tyvärr väldigt dålig på växtnamn så de får ni lov att vara utan i de flesta fall men här kommer i vilket fall en del av resultatet (förhoppningsvis kommer jag att kunna visa mer prunkande blomlådor och krukor längre fram):


Någon slags hängperlagon är detta. Vacker färg! Denna fick stå för temat på den uteplats som vi har under tak.


Häftig blomma! Ser ut som att någon har skvätt på lite färg! Törstige Fredrik kallades denna.


Kan det vara en flitig Lisa?

På nästa uteplats fick dock temat gå i rosa/cerise. Denna uteplats ligger på solsidan och där tycker jag att det passar utomordentligt bra med rosa av någon anledning... Sol och rosa kanske hör ihop?


"Det ska var tre" som Maria Montazami säger angående dekorationer i grupp!


I denna blomlåda vet jag faktiskt vad jag har planterat. Tror jag. Vita och rosa petunior samt lila hänglobelia. Ser inte mycket ut för världen just nu men det häftiga med att plantera blommor är att de växer!


Tre på bordet!

Angående stenarna som jag plockade så använde jag dessa för att piffa till gången till vår entré. Såhär såg det ut före (obs, ogräset är grannens):



Efter:



Ja, där har ni det! Hur är det med er, gillar ni att få jordiga fingrar? Mina är inte så gröna och i ärlighetens namn tycker jag nog att det ändå är skönast när allt är planterat och klart. Men att se det växa och att omges av blommor och grönt tycker jag är underbart!

Vad kul att ni hittat hit!

Kan efter dag 1 konstatera att ni är ett gäng som har hittat hit, kul! Välkomna!

Förutom att starta denna blogg hann jag faktiskt även njuta av solen igår. Hade en underbar dag vid min sambos familjs båthus nere vid sjön Siljan. Hade mina planer på att ta ett premiärdopp i det blå men det var ännu lite för kallt för mig. Nästa gång vi är där, då...

Vi var ett helt gäng där och vi grillade korv, fikade och solade nästan hela dagen! Underbart att vara med vänner och familj och underbaraste av allt att se dottern (som nu är 1 år 5 månader) verkligen njuta av livet vid sjön!



Idag blir det nog inhandling av blomster på handelsträdgården. Därefter givetvis plantering. Hann förbereda inför detta igår så nu står blomkrukorna och blomlådorna bara där och skriker efter blommor!

Sänder också en tanke till min barndomsvän Jimmy som idag skulle ha blivit 31 år... Sänder även en tanke till hans familj... Ibland blir livet alldeles för kort...


Inredning, Mode, Tankar och Njutning!

Yta och djup

Det finns väldigt mycket ytlighet i denna värld och för det mesta kopplas ytlighet till något negativt. Oftast med all rätt; det är insidan som räknas och det som betyder någonting på riktigt handlar om saker långt bortom yta. I den konumtionshysteri som råder kan det dock ibland vara svårt att komma ihåg detta, all reklam och alla bloggare som visar oss hur vi borde se ut, vara och till och med vad vi borde äta, eller snarare inte äta. Det är lätt att glömma bort att fokusera på det som får oss att må bra som människor. Det som får oss att må bra på insidan. 

Det är dock svårt att komma ifrån att många av oss faktiskt även mår bra av ett visst mått av ytlighet. Ytlighet i bemärkelsen att insidan faktiskt kan speglas i våran utsida. Det behöver inte vara i de senaste och dyraste klädköpen men i någonting som visar vem just jag är och hur jag vill representera mig själv! Ytlighet i form av att vi trivs när vårat hem känns rent, ombonat och gästvänligt. I den här bloggen ska jag försöka att kombinera ytliga saker såsom mode och inredning (någonting som ligger mig varmt om hjärtat och som får mig att må bra) med tankar om hur livet ser ut och om vad som händer i mitt liv. Fokus ligger på att vi alla ska njuta av livet! Om ni liksom jag njuter av att få känna er fina i en nyinköpt sommarklänning, av att ta ett glas rosé i goda vänners lag eller om ni trivs lite extra bra hemma när ni målat om den där väggen - då hoppas jag att ni kommer att följa mig här och dela det med mig och alla andra som läser!

Varmt välkomna till en blogg om livsnjutning!! 

/Jess


RSS 2.0