Helgen!

Högt tempo på jobbet nu!! Trots en riktigt effektiv dag ligger det ändå en del i "väntar-högen". Men förhoppningsvis kan jag bocka av lite fler saker redan imorgon!!

Tur att jag samlat lite energi i helgen! Ett dygn spenderades på Åkerblads i Tällberg. Där blev det lunch i "soppstugan" (vet inte vad den heter) på Klockaregården. Mysigt och det serveras alltid en god soppa och nybakat tunnbröd där!

Därefter blev det ett pass i gymmet, bubbel (i dubbel bemärkelse) och en riktigt, riktigt god middag!

När vi kom hem på söndagen var såklart första stoppet för att hämta Pyret. Andra stoppet blev på Ljungbergs där vi mötte om en kompis. Åt deras oxfilépasta och den var såå god!

På kvällen var jag anmäld på Kettlebell men det blev inställt. Körde istället Zumba toning vilket var kul!! Från att legat halvdöd i soffan innan jag åkte till att komma hem från gymmet fylld med energi!!

(Sammanfattning veckans träning: tisdag - Crossfit, onsdag - Kettlebell, lördag - gym, söndag - Zumba).


Nytt favoritpass!

Igår var jag på Kettlebell. 35 minuter men riktigt intensivt! Kul var det också! Gillade mest att man faktiskt orkade (i princip) att göra alla övningar men att man ändå var skakis efteråt. Det blir fler gånger!

Sen kan jag inte låta bli att undra varför så många verkar bli irriterande över träningsuppdateringar på Facebook (eller positiva uppdateringar överlag)? Jag tycker att det är kul att läsa och i vissa fall blir jag även peppad!!

Gällande positiva inlägg överlag vet väl alla att alla inte har det toppen jämt, eller tränar varje dag för den delen. Vad gör det om några fokuserar på det positiva i livet på Facebook? Det är väl roligare att läsa sådana inlägg gentemot en massa gnällinlägg? Jag tycker även att det blir mycket personligare att lämna ut när man mår dåligt... Lite positiva ytligheter behöver väl inte vara helt fel, eller?? Garanterat är det ingen som känner alla sina facebookvänner hur bra som helst och dessa "vänner" vill man kanske inte delge allt privat. Då BLIR det ytligheter om man nu uppdaterar sin status. Att livet inte alltid är perfekt, det vet de som är ens riktiga vänner...

Facebook är en sådan lite del av livet, stör er inte på era "vänners" statusar, gläds och inspireras istället! Kan garantera att de som ni stör er på även de har svackor!

Igår när jag kom hem från passet hade min underbara sambo gjort tacos! Riktigt gott mitt i veckan efter ett träningspass (annars är jag inte längre överförtjust i tacos men igår var det gott)!


Förra veckans träning

Har ju sagt att jag ska lägga ut veckans träning här och nu är det dags för summering av förra veckan.

Tre pass hann jag med. Ett MRL-pass på tisdagen. Det var riktigt bra, drygt men bra!

Torsdagen körde jag gym: 30 min crosstrainer (intervall 5/11). Fick dock lov att stanna till en minut mitt i då jag fick hjärtklappning?! Sedan blev det 3x10 på två rygg- och två magmaskiner (30 kg rygg, 25 kg mage). Till sist avslutade jag med 15 min på löpbandet (nivå 8).

Sista passet för veckan blev en långpromenad i Annes sällskap i finvädret i söndags. Vet inte hur långt vi gick eller hur länge men det blev en rejäl runda. Så skönt!!

En ganska lugn träningsvecka med andra ord men är glad så länge jag kan hålla minst tre pass/vecka med träning i någon form!


Ändrade planer

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Feber igen på Pyret betyder hemmadag för mig imorgon (tar varannan dag i den mån det funkar). Därmed hoppar vi bion då vi inte vill ta hit någon barnvakt som riskerar att smittas. Istället blir det träning är planen! Har bokat in mig på två nya pass denna vecka, ska bli spännande! Återkommer med rapport (och förra veckans träning).

Har jobbat x antal timmar extra idag, känns som att det kommer behövas några imorgon också trots vab. Får se vad jag hinner åstadkomma när Pyret sover... Prio ett är dock mitt <3


Veckans planer!

Snart är denna vecka slut. Har varit en ganska lugn vecka förutom några intensiva jobbdagar. Har hunnit med mycket hemma också, skönt att ha lite ordning igen. Trivs bäst då.

Idag blir det nog en sväng till stallet, en sväng till gymmet och ska försöka få in ett par timmars jobb också...

Nästa vecka ser jag fram emot! (under förutsättning att vi klarar oss och får vara friska). Tisdag är vi bjudna på VIP-kväll på bion. Lördag-söndag kommer vi att spendera i Tällberg. Intensiv jobb-vecka på det! Kommer nog bli en bra vecka!

På väg till Tällberg förra året, blir nog en årlig tradition det här:


Hudvård

Jag nämnde att jag var på lasarettets apotek och shoppade hudvårdsprodukter härom dagen.

Såhär ser de ut, de enda som hittills fungerat på min överkänsliga hy:


Storstädning!

Pyret har varit betydligt piggare idag, skönt!! Får se om vi andra klarar oss. Om vi kommer att hänga i badrummet en del är det i vilket fall rent. Har haft storstädning här hemma!

När hemmet är stökigt och skitigt är det enda man vill att få ordning igen. Men nu när det är ordning vill jag bara fixa ännu mera! Göra snyggt med ny färg och inredning i min walk-in (garderob/förvaring hos de flesta men min liknar faktiskt en riktig walk-in, behöver bli lite snyggare bara), köpa ny säng och garderob (sambons) i sovrummet, måla hallen uppe och trappen, sätta in badkaret och ev. kakla badrummet, renovera kök och lägga nytt golv...

Som tur är känns det inte panik med något (förutom möjligtvis trappen och hallen uppe). Vi lägger pengar på en sak i taget, eller på något helt annat! Som en resa till Abu Dhabi till exempel!

Rent och snyggt funkar helt ok!


Hela beställningen


Hoppsan!

Är hemma med magsjuk Tyra idag. Stackars. Sover mest. Borde passa på att städa (ser ut som en bomb hemma) innan man ligger själv. Ska ta tag i det snart.

Har dock haft lite annat för mig fram tills nu. Förutom det uppenbara (tagit hand om Pyret), eldat, sovit, käkat frukost så har jag även shoppat. Kom på att Tyra saknar sommarskor och jag saknar shorts. Lär behövas då vi snart ska åka till värmen. Kikade in på H&M och givetvis blev det även lite annat. Ooops!

Tydligen behövde jag verkligen dessa skor...


MRL

Var på träningspass nu ikväll. MRL. Gick på det passet förra veckan också och det var drygt. Hade två dagars träningsvärk efteråt. Idag var det drygare. MÅSTE gå på det passet fler gånger!! Mitt mål är att orka alla övningar utan vila där det inte ska vara vila och utan att fuska...

Kom på att jag måste köpa nya träningskläder också...

SKÖNT att träna! Mer träning åt folket!

(Tyra gillar också att träna. Om hon ska åka skidor eller om hon är med pappa en sväng och spelar innebandy säger hon att hon "tränar". Borde hitta en aktivitet för henne, hon tycker det är så kul!! Kanske Bamsegympa vore något? Någon som testat?)


Lugn dag

Idag har varit en ganska lugn dag. Efter jobbet (slutar tidigt på måndagar) hann jag handla lite på Apoteket på lasarettet innan det var dags att hämta Tyra på dagis. Det är enda stället där det går att köpa "Eau thermale Avene" hudvårdsprodukter här (mig veterligen).

Idag har jag inte träning inplanerad så myser bara här hemma! Kristofer har lagat god mat och jag och Tyra har kollat på "Barbie Charm School".

Ska läsa lite till jobbet när Tyra lagt sig men nu myser jag bara!!


Minicollage födelsedagskalas


Minikollage julafton 2012


Glad!

Den senaste tiden har jag känt mig så glad! Jag känner mig nöjd med det jag har, är hoppfull och har haft mer energi än på länge! Hoppas att det håller i sig!

Är nöjd över: mitt jullov, allt jag har i familj och vänner, mitt hem, mitt jobb - ja, det mesta faktiskt!

Kanske är det mitt beslut att ha en bättre inställning till saker och ting, kanske är det gymkortet och träningen, kanske är det att jag har så mycket att se fram emot det här året, kanske är det den stundande resan, kanske är det ord som sades på nyårsafton... Jag vet inte vilket men bra är det och skönt känns det!

Är tokladdad för det här året!!


Veckans träning

Tänkte att det kunde vara bra att skriva ner min träning och jag tänkte göra det här! Då kanske, kanske jag kan se några resultat!

Veckans träning har sett ut såhär:
- Måndag: PW 1 h. Vet inte hur långt vi gick men höll ett ganska bra tempo!
- Tisdag: MRL (mage, rumpa, lår-pass) 1 h. (Hade träningsvärk i två dagar efter)
- Torsdag: BP (bodypump-pass) 1 h + 15 min crosstrainer.
- Lördag: 30 min crosstrainer (20 min intervall nivå 6/12, 5 min intervall nivå 5/11, 5 min nivå 5), 10x3 på två ryggmaskiner, två magmaskiner (vet inte vad de kallas) på gymmet. 20 min på löpbandet nivå 8.

Får se om det blir någon träning imorgon, tror inte det men jag låter er veta!!


Instaframe

Ett tips på en rolig app om ni inte redan har den: Instaframe. Lätt att göra olika bildcollage med olika ramar mm.


Vänner

Nu är det fredag! Efter en veckas jobb efter julledigheten känns det ändå lite skönt med helg. Tar väl ett par veckor att komma in i jobbtempot antar jag. Har varit en rolig jobbvecka ändå! Har positiva vibbar inför denna termin, får se om jag får rätt!

Över till rubriken - vänner! Alla vänner som jag har/har haft tycker jag väldigt mycket om. Vissa träffar man inte så ofta men ändå känns det som igår när man väl ses. Andra känner man dock ett motstånd ifrån, kanske att de inte tycker om mig för den jag är, vad vet jag... Förr blev jag väldigt upprörd över sådant. Kände mig orättvist behandlad, blev ledsen osv... Numera känner jag att jag varken har tid eller kraft att lägga energi på sådant. Kanske återupptas vänskapen, kanske inte. Kanske finns den där och jag har misstolkat allt...

Hur som helst så tycker jag om alla mina vänner! Gamla som nya, de som finns där men även de som är längre bort! Det är från min sida det och det är oavsett vad andra tycker!


Härlig dag!

Idag har jag och mina kollegor varit på Stiftsgården i Rättvik. Där har vi fått god mat och fika, vi har fått många skratt under de olika samarbetsövningarna och vi har haft underbart väder vilket uppskattades extra mycket under den "mediterande promenaden". Toppendag!!


Jobbdags

Har haft en riktigt bra ledighet. Har firat en härlig julafton. Har haft ett riktigt roligt nyårsfirande. Har idag firat en nybliven 3-åring som är mycket nöjd med sitt kalas och firande. Som att detta inte var nog har jag även fått flera saker att se fram emot: konsert med Rihanna i Sthlm i sommar inkl. hotellvistelse, myshelg i Tällberg och sist men inte minst är resan bokad till Abu Dhabi!! Kan knappt tro att det är sant...

Trots att det känns lite tråkigt att den härliga ledigheten är över så måste jag ändå säga att det känns ok att börja jobba igen. Hoppas att denna härliga start på detta år håller i sig, isåfall kommer jag att ha ett toppenår! Ser fram emot att se vad 2013 har att ge!

(Gör ett nytt försök med bild från resmålet, tror inte det gick så bra sist.)
 

Abu Dhabi

Nu är en resa äntligen bokad! Vi har pratat om att åka utomlands i flera år nu och äntligen ska vi iväg!

Vi hittade värsta lyxhotellet i Abu Dhabi för en ok peng så det var bara att slå till! Beläget precis vid stranden, 5-stjärnigt och barnvänligt! Kommer nog bli toppen! Ska vara solsäkert också och det är ju den vi är ute efter i första hand, solen!!!

Längtar som en tok, på sportlovet ger vi oss av!


 
 
 
Bilder från hotellet där vi ska bo "Al Raha Beach Hotel".

Yta...

Ledighet innebär faktiskt en del yta för mig. Det blir snyggt hemma, jag passar på att shoppa lite, gå till frissan... Det sistnämnda gjorde jag idag. Blev nöjd, lite ljusare i topparna. Ni får dock inte se någon bild, känner mig inte ego idag.

Något jag även hade velat göra är att fixa naglarna. Har aldrig (!) gjort det men vore kul att testa! Kanske blir längre fram.

Shopping har jag också hunnit med! En hel del från H&M och en tröja från Grey's/Tiger... Kanske visar er senare.

Blir inte mkt sagt i det här inlägget. Ska ta hem blogg-appen på Tyras julklapp I-paden kanske jag kan få ordning på lite roligare inlägg längre fram! Är så kasst att blogga från mobilen!

Dags att sova nu! Good night! ;)


Gott nytt år!

Varje gång jag är ledig från jobbet blir jag sugen att blogga! Sen håller det i sig några inlägg men till sist slukar jobbet all min tid och bloggen lämnas åt sitt öde...

Nytt år... Men kanske ska börja med att reflektera över året som gått, 2012. Kortfattat kan jag säga att det har varit både upp och ner. Några tyngre perioder men det har även haft sina höjdpunkter. Kan ändå sammanfattningsvis säga att jag är glad över det jag har; min underbara dotter, min sambo, min övriga familj, hälsan, tak över huvudet och mat på bordet. Det jag önskar mer av under 2013 är energi och jag ska jobba på att hitta den!!

Det jag vill bli bättre på under detta år är att ha en bättre inställning även när jag känner mig trött och slutkörd, att jag själv ska förändra saker som gör att jag får större möjligheter att må bättre istället för att skylla ifrån mig/gnälla på andra samt så har jag förhoppningar på att 2013 kommer att bli ett riktigt bra år på flera plan...

Den julledighet som jag haft (och fortfarande har veckan ut) har varit riktigt bra! Har umgåtts med vänner och familj och har fått tid (nåja, någorlunda) att reflektera över vad jag bör fokusera på för att få ett rikare liv!

2013 - jag är redo!!


RSS 2.0